NIEUWS & INSPIRATIE

Op deze pagina delen wij onze expertise op het gebied van HR en willen we inspireren. We sluiten aan bij de actualiteit, geven tips en concrete praktische handvaten. 

 

MBTI en verandering

MBTI & Veranderen

Verandering is in organisaties de enige constante. Door middel van onze training MBTI & Veranderen worden deelnemers bewust hoe zij zelf en anderen reageren op veranderingen, qua gedrag en emoties. Deelnemers krijgen inzicht hoe verschillende MBTI-types verandering ervaren en/of managen. De training geeft inzicht in ieders sterke punten in tijden van verandering en het transitieproces. Je leert hoe verschillend de reacties van collega’s zijn op veranderingen en wat zij kunnen doen om anderen te ondersteunen. Elkaar begrijpen zonder te oordelen. Een leuke en inspirerende training voor een team met uitdagingen! 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jolanda Bakker: jolandabakker@hoofdstuk.nl, 06 27 20 27 55

 

Vertragen om te versnellen

Brandjes blussen, beslissingen nemen over operationele zaken, sales aanjagen: zeker in deze coronatijd werken veel ondernemers meer ín dan áán hun organisatie. Hoog tijd om eens achterover te leunen, vindt business- en leiderschapscoach Jolanda Bakker van Bureau Hoofdstuk. ‘Om na te gaan hoe je ruimte creëert voor het verkennen van bijvoorbeeld nieuwe markten en het verbeteren van bepaalde processen, maar ook om te voelen waar jij als leider energie van krijgt, welke talenten je mogelijk onbenut laat.’

Lees meer

Online ontslaan

Medewerkers ontslaan is in de huidige crisissituatie helaas onvermijdelijk. Maar hoe voer je een slechtnieuwsgesprek in coronatijd? Medewerkers naar kantoor laten komen is binnen de huidige RIVM-richtlijnen geen optie… In dit NRC artikel lezen we enerzijds de aanpak en ervaring van grote bedrijven met online personeel ontslaan. Anderzijds ook hoe medewerkers het online ontslag ervaren. Waardevolle tips en inzichten…

Lees meer

Help, mijn werkgever wil VSO sluiten!

Er zijn diverse aanleidingen waarom een werkgever afscheid wil nemen van jou als medewerker en het voorstel doet om tot een vaststellingsovereenkomst te komen. Wat zijn de juiste stappen voor jou als werknemer om in deze situatie te zetten?

Lees meer

Goed werkgeverschap

Maak je gebruik van de NOW3-regeling? Dan heb je als werkgever een inspanningsplicht om werknemers bij ontslag te begeleiden naar ander werk. Dit wil elke werkgever voorkomen, maar de realiteit is dat het voor sommige werkgevers onvermijdelijk zal zijn. Hoe leid je dit moeilijke proces in goede banen?

Lees meer