NIEUWS & INSPIRATIE

Op deze pagina delen wij onze expertise op het gebied van HR en willen we inspireren. We sluiten aan bij de actualiteit, geven tips en concrete praktische handvaten. 

 

STAP ONTWIKKELADVIES 

PER 1 APRIL 2022

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt per 1 april aanstaande een subsidie ter beschikking om medewerkers ontwikkeladvies te geven. Dit zogenaamde STAP ontwikkeladvies is speciaal bedoeld voor mensen die niet geschoold zijn of praktisch geschoold (maximaal mbo-2 niveau). 

Onbenut potentieel

Digitalisering en automatisering zorgen voor verandering in functies. Dit vereist nieuwe kennis en vaardigheden. Banen gaan verloren, nieuwe beroepen ontstaan. Blijvend leren is essentieel. In beweging komen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ook weten veel mensen niet hoeveel onbenut potentieel ze in huis hebben. Daarom heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Zo kan iedereen op zijn eigen manier werken aan persoonlijke ontwikkeling, groei en werkplezier. En voorkom je onnodige uitstroom.

Ontwikkeladvies in het kort

De subsidie is vanaf 1 april 2022 aan te vragen bij Bureau Hoofdstuk. Het STAP ontwikkeladvies is gericht op medewerkers die weinig bijscholen, weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing en kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal mbo-2.

Het ontwikkeladvies ter waarde van € 700,– is een persoonlijk adviestraject dat bestaat uit 4 uur loopbaanbegeleiding inclusief een arbeidsmarktscan. Het geeft inzicht in het toekomstperspectief, competenties en scholingsmogelijkheden. De aanvraag van de subsidie en de betaling loopt geheel via de loopbaanprofessional. 

Voordelen voor jouw organisatie

  • Professionele en kosteloze begeleiding
  • Vergroting van de binding met je medewerkers
  • Lange termijnperspectief voor je personeel

Als medewerkers weten wat hun vaardigheden zijn, vergroot dat hun blik op de arbeidsmarkt. Mogelijk komt er (om)scholing om de hoek kijken. Ook daar kan het STAP-budget een rol in spelen. De subsidie heet niet voor niets STAP, namelijk STimulering Arbeidsmarkt Positie. Help je medewerkers een stap vooruit in hun loopbaan en zet het ontwikkeladvies in! 

Interesse? Neem contact met ons op: 072 220 92 64

AANDACHT VOOR ONTWIKKELING

SLIM SUBSIDIE MAART 2022

De SLIM subsidie (aanvraagperiode 1 t/m 31 maart) maakt het mogelijk om medewerkers een loopbaan- of ontwikkeladviestraject aan te bieden. Het maximumbedrag voor een dergelijk traject wordt gelijkgesteld aan de Nederland leert door regelingen en bedraagt een vast bedrag van € 700 per deelnemer.

REKENVOORBEELDEN
 Minder dan 50 medewerkers in dienst?
Je kunt minimaal 7 of maximaal 35 medewerkers een ontwikkeladviestraject aanbieden. De eigen investering bedraagt in dit geval € 143, – per medewerker.

 Meer dan 50 medewerkers in dienst?
Je kunt minimaal 7 of maximaal 35 medewerkers een ontwikkeladviestraject aanbieden. De eigen investering bedraagt dan € 286, – per medewerker.

 Wanneer de subsidie wordt toegekend, dan moeten de ontwikkeladviestrajecten tussen september 2022 en september 2023 uitgevoerd worden.

 Bureau Hoofdstuk begeleidt en ontzorgt jullie bij de definitieve aanvraag. De basis staat bij ons gereed.

De aanvraag vraagt slechts drie stappen van jullie: het invullen van een online e-formulier, MKB-verklaring en de-minimisverklaring.

Interesse? Neem contact met ons op: 072 220 92 64

SAMEN BEREIK JE MEER

COLUMN KIJK OP NOORD-HOLLAND

Teamontwikkeling is normaal gesproken al geen makkelijke opgave. Maar wanneer er ook rekening gehouden moet worden met (dreigende) coronamaatregelen, wordt de uitdaging zelfs groter. Want hoe houd je verbinding met collega’s als je niet meer even langs elkaars bureau kan lopen? En hoe weet je eigenlijk wat er als team te ontwikkelen valt als je elkaar alleen af en toe in een Zoom-vergadering ziet? Welke behoeftes leven er bij de verschillende teamleden nu samenwerken er totaal anders uit is gaan zien? Zijn de teamwaarden de juiste teamwaarden nog wel, nu samenwerking anders vorm krijgt vanwege het hybride-werken?

 Lees meer

 

HYBRIDE WERKEN VRAAGT OM NIEUW LEIDERSCHAP

ARTIKEL REGIO ALKMAAR MAGAZINE

Thuiswerken? Was dat een paar jaar geleden voor veel bedrijven nog een heikel punt, de coronacrisis heeft ons er in sneltreinvaart aan laten wennen. Maar wat gebeurt er straks als we terug naar ‘normaal’ gaan? Zitten we dan weer lekker met z’n allen in de kantoortuin en is het business as usual? Dat lijkt op voorhand niet het geval, want veel bedrijven sorteren nu al voor op een toekomst waarin hybride werken de nieuwe standaard wordt.

 Lees meer

 

ONGEPASTE AFSTAND

COLUMN KIJK OP NOORD-HOLLAND

Mensen gedragen zich naar hun overtuigingen. Ik kom dagelijks tegen dat zowel managers als medewerkers aannames doen en overtuigingen hebben die ertoe leiden dat de dialoog vermeden wordt. In de stilte gaat helaas veel verloren.

 Lees meer

 

Solliciteren

GRIP OP JOUW LINKEDIN PROFIEL

WEEK VAN DE LOOPBAAN 2021

LinkedIn is onmisbaar. Je kunt niet meer zonder. Je bouwt er een netwerk op, je wordt er gezocht en gevonden. In onze online teamsessie Grip op jouw LinkedIn profiel nemen we je stap voor stap mee door jouw LinkedIn profiel. We doen dit op basis van de LinkedIn profielen van de deelnemers. Maximaal 10 deelnemers. Concreet, praktisch en interactief.

We organiseren deze online sessie tweemaal op onderstaande dagen en tijdstippen:

Donderdag 16 september van 16h00 tot 17h00
Vrijdag 17 september van 10h00 tot 11h00

Je kunt je aanmelden door uiterlijk dinsdag 14 september een mail te sturen naar info@hoofdstuk.nl.info@hoofdstuk.nl.
Vermeld in deze mail jouw naam, mobiel nummer, voeg het linkje toe naar jouw LinkedIn profiel en geef aan op welke dag je wilt deelnemen.

Solliciteren

GRIP OP JOUW LOOPBAANVRAAG

WEEK VAN DE LOOPBAAN 2021

Heb je een concrete vraag aangaande jouw loopbaan? Elke vraag is denkbaar die te maken heeft met jou, jouw werk en/of ambities. We bieden jou de mogelijkheid jouw vraag telefonisch te bespreken met één van onze senior loopbaanprofessionals.

Op deze onderstaande dagdelen zitten zij voor jou klaar:

Woensdag 15 september tussen 9h00 en 12h00
Dinsdag 14 september tussen 14h00 en 17h00

Je kunt je aanmelden door uiterlijk 13 september een mail te sturen naar info@hoofdstuk.nl.info@hoofdstuk.nl.
Vermeld in deze mail jouw naam, mobiel nummer en tijdstip waar op je gebeld kunt/wilt worden op de hierboven aangegeven dagen. Reserveer circa 30 minuten voor het gesprek.

Solliciteren

GRIP OP JOUW CV

WEEK VAN DE LOOPBAAN 2021

Jouw CV is cruciaal in je benadering van de arbeidsmarkt. Je CV en onlineprofielen zijn het eerste dat selecteurs van jou zien op hun beeldscherm. Dat moet aanleiding geven om jou uit te nodigen voor een gesprek.

In onze online teamsessie Grip op jouw CV delen we tips en krijg je feedback op jouw CV. Maximaal 10 deelnemers. Concreet, praktisch en interactief.

We organiseren deze online sessie tweemaal op onderstaande dagen en tijdstippen:

Woensdag 15 september 13h00 tot 14h00
Vrijdag 17 september 13h30 tot 14h30

Je kunt je aanmelden door uiterlijk 13 september een mail te sturen naar info@hoofdstuk.nl. info@hoofdstuk.nl.
Vermeld in deze mail jouw naam, mobiel nummer, voeg jouw CV toe als bijlage en geef aan op welke dag je wilt deelnemen.

Solliciteren

GRIP OP SOLLICITEREN

WEEK VAN DE LOOPBAAN 2021

Je wilt nieuw werk en misschien is het al enige tijd geleden dat je sollicitatieactiviteiten hebt ondernomen. Hoe pak je het nu aan? Welke stappen moet je doorlopen om de kwaliteit van jouw sollicitatie activiteiten te vergroten en daarmee de kans op nieuw werk?

In onze online teamsessie Grip op solliciteren bespreken we de verschillende stappen die je moet doorlopen wanneer je die ene vacature hebt gevonden waar je enthousiast van wordt fasen. Veel tips en veel voorbeelden. Al jouw vragen met betrekking tot solliciteren kun je inbrengen en behandelen we. Maximaal 10 deelnemers. Concreet, praktisch en interactief.

We organiseren deze online sessie tweemaal op onderstaande dagen en tijdstippen:

Dinsdag 14 september 14h00 tot 14h00
Vrijdag 17 september 13h00 tot 14h00

Je kunt je aanmelden door uiterlijk 13 september een mail te sturen naar info@hoofdstuk.nl. info@hoofdstuk.nl.
Vermeld in deze mail jouw naam, mobiel nummer en geef aan op welke dag je wilt deelnemen.

MBTI en verandering

MBTI & Veranderen

Verandering is in organisaties de enige constante. Door middel van onze training MBTI & Veranderen worden deelnemers bewust hoe zij zelf en anderen reageren op veranderingen, qua gedrag en emoties. Deelnemers krijgen inzicht hoe verschillende MBTI-types verandering ervaren en/of managen. De training geeft inzicht in ieders sterke punten in tijden van verandering en het transitieproces. Je leert hoe verschillend de reacties van collega’s zijn op veranderingen en wat zij kunnen doen om anderen te ondersteunen. Elkaar begrijpen zonder te oordelen. Een leuke en inspirerende training voor een team met uitdagingen! 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jolanda Bakker: jolandabakker@hoofdstuk.nl, 06 27 20 27 55

 

Vertragen om te versnellen

Brandjes blussen, beslissingen nemen over operationele zaken, sales aanjagen: zeker in deze coronatijd werken veel ondernemers meer ín dan áán hun organisatie. Hoog tijd om eens achterover te leunen, vindt business- en leiderschapscoach Jolanda Bakker van Bureau Hoofdstuk. ‘Om na te gaan hoe je ruimte creëert voor het verkennen van bijvoorbeeld nieuwe markten en het verbeteren van bepaalde processen, maar ook om te voelen waar jij als leider energie van krijgt, welke talenten je mogelijk onbenut laat.’

Lees meer

Online ontslaan

Medewerkers ontslaan is in de huidige crisissituatie helaas onvermijdelijk. Maar hoe voer je een slechtnieuwsgesprek in coronatijd? Medewerkers naar kantoor laten komen is binnen de huidige RIVM-richtlijnen geen optie… In dit NRC artikel lezen we enerzijds de aanpak en ervaring van grote bedrijven met online personeel ontslaan. Anderzijds ook hoe medewerkers het online ontslag ervaren. Waardevolle tips en inzichten…

Lees meer

Help, mijn werkgever wil VSO sluiten!

Er zijn diverse aanleidingen waarom een werkgever afscheid wil nemen van jou als medewerker en het voorstel doet om tot een vaststellingsovereenkomst te komen. Wat zijn de juiste stappen voor jou als werknemer om in deze situatie te zetten?

Lees meer

Goed werkgeverschap

Maak je gebruik van de NOW3-regeling? Dan heb je als werkgever een inspanningsplicht om werknemers bij ontslag te begeleiden naar ander werk. Dit wil elke werkgever voorkomen, maar de realiteit is dat het voor sommige werkgevers onvermijdelijk zal zijn. Hoe leid je dit moeilijke proces in goede banen?

Lees meer